Wij helpen je echt bij het regelen en verzorgen van een persoonlijke uitvaart.

Afscheid nemen zoals je hebt geleefd is iets anders dan hoe het hoort

Daarom zeggen wij dat we iedere uitvaart écht uniek maken. 
Er kan en mag namelijk veel meer dan de meeste mensen denken. 

En dat hoeft helemaal niet meer te kosten dan een uitvaart bij een uitvaartverzekeraar of de lokale uitvaartondernemer. Sterker nog, het kan niet alleen veel persoonlijker, het kan vaak ook veel bewuster.

Wat is een persoonlijke uitvaart?

Wij regelen en verzorgen alles wat er bij een uitvaart komt kijken op een manier die bij jou past. Informeel als je dat prettig vindt, of groots als dat je stijl is.
We inspireren, adviseren en organiseren. Het gaat er volgens ons om dat je samen iemands leven viert, herinneringen ophaalt. Op die manier hou je iemand levend en dicht bij je. 

Maatwerk. Ook als je elders verzekerd bent zijn wij er 24 uur per dag.


Driehuis Westerveld

In heuvelachtig duingebied, in Driehuis aan de rand van Velsen, strekt zich bijna 150 jaar aan cultuurhistorie uit.
Destijds werd in de schone zeelucht, ver buiten de stad, in 1888 begraafplaats Westerveld gesticht. Daarmee is Driehuis Westerveld een van de oudste begraafplaatsen van Nederland.

Al vanaf het begin kent Westerveld een vrijzinnig karakter. Het was een aantal welgestelde Amsterdammers dat eind negentiende eeuw verlangde naar eigen rustplaats. In de jaren die volgden, speelden vooral architecten Zocher en Dudok grensverleggend met het omliggende duinlandschap.
Pentekeningen veranderen in Rijksmonumenten.

Het art-decomonument van architect Marius Poel is een zorgvuldig uit baksteen opgetrokken evolutie. Hoog op een duintop, uittorenend boven zowel landschap als tijd, is dit het eerste crematorium van Nederland. Dat was in 1913 behoorlijk vooruitstrevend in een tijd dat er in Nederland uitsluitend werd begraven en cremeren wettelijke nog niet was toegestaan.

Verhaal van de tijd

Een wandeling over Westerveld is als een reis door de geschiedenis. Markante wetenschappers, schrijvers, musici, kunstenaars en politici vonden hier hun laatste rustplaats. Denk bijvoorbeeld aan vliegtuigbouwer Anthony Fokker, schrijver Multatuli, feministe van het eerste uur Aletta Jacobs en de invloedrijke architect Hendrik Petrus Berlage.

Op Westerveld vertelt ieder graf, iedere urn en ieder mens het verhaal van de tijd. 


Zonder verleden geen heden

Nog steeds luistert Westerveld naar elke wens. Want hoe oud ook, sommige waarden blijven van alle tijden.  
Sinds 2010 traden we namelijk als eerste begraafplaats van Nederland toe tot de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Een organisatie van bijzondere begraafplaatsen zoals het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.